3 Şubat 2014 Pazartesi

Robin Hood Kitap Özeti (Howard Pyle)



Hikaye ormanda, köyde ve kalelerde geçiyor.

Hikayenin asıl kahramanları :

Robin Hood, Allan, Küçük John, Rahip Tuck, Vali, Magdalena, İsebella, Karl

Hikaye şöyle başlıyor; bir bebeği köydeki bir aileye veriyorlar. Sonra bebeğin adını Robin koyuyorlar. Robin'i eğitmeye başlıyorlar. Ok atma yeteneklerini ve savaşma yeteneğini geliştiriyorlar.

Bu arada, Vali Allan'ı yakalamak için plan yapıyordu. Robin Allan'ın kardeşini korumaya çalışıyordu. Vali bir gün onların evine saldırdı. Robin pencereden çıkıp bütün askerleri öldürdü; ama aralarından bir tanesi annesinin kardeşiydi. Onu alıp eve götürdüler. Ancak o evde öldü.

Birkaç gün sonra onun mezarını yaptılar. Robin ve Allan Magdalena'yı kaçırmak istiyorlardı çünkü Allan Magdalena'ya aşıktı. Plan yapıp onu kaçırdılar. Kaçırdıktan sonra evlerine döndüler. Vali, Robin'den intikamını almak istiyordu. Tekrar onun evine askerlerini gönderip savaşmak istedi. Sonra yine yenildiler ve geri çekildiler.

Robin, Allan ile birlikte "Şen Gençler" takımını kurdu. Bu takım kötülerle savaşıp, onlardaki parayı yoksullara veren bir gruptu. Bu takım gittikçe büyüdü. Vali askerlerinin öldüğünü görünce destek almak için başka ülkelere doğru gitmeye başladı. Bunu öğrenen Şen Gençler, yolu öğrenip yolda onlara tuzak kurdu. Plan da tam istedikleri gibi çalıştı.

Kervana altınları yükleyerek giden Vali, giderken kervanın altınları taşıyamayacak kadar kötü olduğunu gördü ve yakındaki başka bir köyden başka bir kervan almaya gitti. Bu arada, askerlerini uzaklara yollayıp yemek bulmalarını istedi. Giderken yolda bir ev gördüler. Kapıdan içeri girip dolaptaki içecekleri aldılar ve geri döndüler.

İçecekleri içtikten sonra birazcık uyudular çünkü bu Robin'in planıydı. Robin ve arkadaşları kervanı alıp köye götürdüler. Altınları yarıya bölüp yoksullara verdiler. Robin, kafasındaki şapkasından dolayı adını artık Robin Hood yaptı.

Vali, başka bir plan yapıp ok yarışması düzenledi. Şen Gençler de yine bir plan yaptılar. Ok yarışmasına Robin Hood katılıp yarışmayı kazanacaktı. Sonra da grubu Vali'ye saldıracaktı. Herşey planlandığı gibi oldu. Vali, yine çok kızdı. Şimdi sıra Robin Hood'un aşık olduğu kızı kaçırmaya geldi. Kızın adı İsabellaydı.

Yine bir plan hazırladılar. Bu seferki plan şöyleydi; kılık değiştirip kaleye gireceklerdi ve İsabella'yı kaçıracaklardı. Kaçırdılar ve onu da eve götürdüler. Bu arada, yaptıkları bütün planlar kurdukları gibi oluyordu.

Artık Kral geri dönmüştü. O da Robin Hood'un kim olduğunu merak ediyordu. Askerlerini görevlendirip Robin Hood'u yanına getirmelerini istedi. Askerleri Robin Hood'u Kral'a getirdiler. Robin Hood Kral'la konuşmaya başladı ve Kral Robin Hood'u Dük yaptı.

Artık Vali Şen Gençler'e saldırmıyordu ve Sherwood Ormanı'nda düzen sağlanmıştı.


                                                                  .... Son ....

2 yorum:

  1. Toprak, Robin Hood İzmir de yaşıyor olsa, neler yapıyor olurdu ?

    YanıtlaSil
  2. Bence hırsızları öldürürdü. Hırsızlardaki parayı da fakirlere verirdi.

    YanıtlaSil